Swedes

Posted: March 23rd, 2010 | Author: | Filed under: Lost Roads | Comments Off on Swedes

As this game was written originally in Sweden, by a swede, it of course ties closely to the Swedish roleplaying community. It comes with the package.

Svenska Lociamspelare

Lite lokalt stöd

Tack så mycket för att ni stödjer mitt lilla projekt.
Den svenska rollspelstraditionen har varit stark i många år, och jag tillhör den första generationen rollspelare som spelade på svenska, i början på åttiotalet.
Det här spelet har till och med gått igenom lite versioner på svenska, men efter en del vidare arbete visade sig engelska vara ett bättre val av språk.
Jag har däremot inte glömt bort att de svenska rollspelstraditionerna är rötterna till allt detta, vilket alltid styrt det jag skriver och skapar.

För att underlätta för svenska spelare vill jag erbjuda lite saker.

Den första är en möjlighet att köpa spelet direkt från mig. Priset är 149 riksdaler (samma som på konvent alltså), plus frakt om vi inte kan arrangera ett överlämnande på något sätt. Posten tar 60 kronor för ett bra vadderat kuvert, så det blir 209 kronor sammanlagt. Om ni är intresserade kan ni maila mig på webmaster (snabel-a) lociam.com så kan vi lösa någonting.
Spelet finns också att köpa i flera svenska butiker, bland annat Hobbyshopen i Gävle, Science-fiction bokhandeln i Stockholm och Wizard-Games i Göteborg.

Dessutom har min strålande medarbetare Per producerat en liten översättning av färdighetslistorna, samt lägre och högre magi, om ni har svårt med de engelska termerna. Den kan ni ladda ner via länken nedan.

PDF
Svensk färdighets- och magilista

Det enda jag är missnöjd med hans för övrigt strålande lista är ett fel inte i översättning utan språkbruk. Förr i tiden fanns på svenska ett uttryck om var att ”slå någon blind” eller döv, eller stum, eller halt. Det har nu fallit bort, och det enda vi har kvar av det är paradoxalt engelskans ”stroke”. Det hade passat bra in på ett par besvärjelser i listan.
Om ni producerar mer material på svenska så hör av er så lägger jag mer än gärna upp det här.


Comments are closed.